Skallfasetter

Hvis tennene dine er slitt, knekt, ujevn eller misfarget kan skallfasseter lages for å få et nytt smil.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter er tynne lag av porselen som permanent bondes(limes) på tennene for å behandle misfarginger og ujevnheter på tennene. Fasetter kan lages på en eller flere tenner.

Hvem egner skallfasetter for?

Dersom du ikke er fornøyd med smilet ditt eller utseendet på tennene dine kan skallfasetter vurderes som en løsning.

Hvor lang tid tar prosedyre?

Du kan forvente flere besøk hos tannlegen for behandlingen. Ved første besøk vil tannlegen planlegge behandlingen sammen med deg ved å ta avtrykk, kliniske bilder og røntgenbilder. Tannlegen vil gjennomgå planen sammen med deg og velge riktig farge.

Ved neste besøk vil tannlegen slipe tennene og gjøre dem klare for de permanente fasetter. Du vil få midlertidige fasetter mens de permanente lages. Når skallfasettene er klare vil tannlegen prøve dem inn sammen med deg for å sørge for at de passer og at du er fornøyd med farge og formen.

Er skallfasetter permanente?

Med god munnhygiene , og oppfølgning hos tannlegen, kan du forvente at skallfasetter holder i opptil 15-20 år.

Ulemper med skallfasetter:

Av og til kan skallfasetter løsne. Dette skjer veldig sjeldent og i hvis de skulle løsne vil tannlegen være i stand til å bonde (lime) den tilbake på plass.

Det er mulig å få økt grad av midlertidig ising på grunn av materialet som brukes for å lime fasetter til tennene. Tannkjøttet rundt fasetten vil også trenge tid for å tilhele og du kan oppleve en mild grad av ømhet i noen dager etter prosedyren.

Både ising og ømhet er midlertidig og etter noen dager vil du ikke legge merke til dette og tennene vil føles som dine egne.

Kan fassetter misfarges?

Fasettene vil være samme farge over tid. Tenner misfarges av kaffe, te og tobakk men fasettene vil ikke bli misfarget.

kalender Bestill time

Bestill time

Få time raskt

Adresse

  • Kjølberggata 29A
    0653 Oslo

Kontakt

  • 22 19 18 00

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider

Man-fre: 08.00-21.00
Lørdag: 10.00-15.00
Søndag: 10.00-15.00